Strategie

van bedrijf naar merk
Lees meer

Strategie – Van bedrijf naar merk

Last van tunnelvisie en kom je niet verder met je marketing? We werken samen de fundering van je merk uit. Na onze strategiesessies heb je een brute positionering, profilering en propositie. Je weet precies wie je bent, waarom je doet wat je doet en voor wie je dat doet.

Zonde, pijnlijk en onnodig: jouw niet-vertelde verhaal. Het verhaal wat zorgt dat je opvalt, in de smaak valt en onthouden wordt. Wat gebeurt er als je meer vertelt dan alleen wát je doet? Je vertelt jouw echte verhaal waardoor je van betekenis bent. Plus, je vergroot je impact, zichtbaarheid en groei, terwijl je altijd top of mind bent.

Jouw merk (verder) bouwen begint bij het begin: een strategie. Uit deze strategie rolt jouw authentieke merkverhaal. Met deze ijzersterke fundering onderscheid je je ten opzichte van je concurrenten. Je maakt het verschil op basis van jouw merkidentiteit en niet op basis van je dienst(en). Je biedt dus meer waarde en je bent relevanter. En niet te vergeten: al jouw marketingactiviteiten bouw je op jouw merkidentiteit. Wat je vertelt én wat je uitstraalt matchen daardoor met elkaar. Bovendien maak je beslissingen die écht bij jouw merk passen. En de vertaalslag waar je tegen aanhikt? Die gaat een stuk soepeler.

Dus, met die strategie creëren we houvast en geven we je richting. We focussen ons op drie langetermijnresultaat pijlers:

Het realiseren van een hogere merkvoorkeur;
Het verbeteren van de klantbeleving;
Het creëren van intern draagvlak.

Staat jouw strategievraagstuk er niet bij? Pleeg dan een belletje of stuur ons digitale post. Dan kijken we of we jou alsnog kunnen helpen.

De fundering 

Tijd voor actie in de taxi om te zorgen dat jouw bedrijf met een duidelijk verhaal opvalt, in de smaak valt en onthouden wordt. Dat begint bij het begin: een strategie, waarin je bepaalt:

  • Wie je als bedrijf bent;
  • Voor wie je er bent;
  • Wat je de doelgroep gaat vertellen.

Door aan de slag te gaan met jouw fundering, ben je en blijf je:

  • Altijd top of mind;
  • Altijd consistent in je uitingen;
  • Altijd te herkennen;
  • Volgend jaar nog steeds relevant.

Blijf top of mind
Door jouw eigen unieke verhaal te vertellen, onderscheid jij je van je concurrent. Jij vertelt niet alleen wát je doet, maar ook wie je bent en waar je voor staat. Jouw potentiële klant weet daardoor niet alleen waarom hij bij jou moet zijn, maar kan zich ook met jou identificeren. Hij gaat op jou ‘aan’ omdat jij precies laat zien wie je als bedrijf bent en wat je komt brengen.

We gaan dus aan de slag met je strategische leidraad. Dat is belangrijk, zodat alle beslissingen aan die fundering getoetst kunnen worden. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissingen neemt die bij je bedrijf en doelgroep passen.

Effe concreet

Samen gaan we aan de slag met jouw fundering. Dit betekent dat: 

  1. We samen jouw merkidentiteit bepalen tijdens onze strategische sessies
  2. We de uitwerking (wie is je bedrijf, hoe zet je die in de markt en wat is het verhaal) stevig voor je op papier zetten, mét de juiste woorden
  3. Je een merkgids ontvangt met de fundering netjes op een rij

Jouw bedrijf wordt getransformeerd naar een betekenisvol merk, dat er met kop en schouders bovenuit steekt en niet verdwijnt in de grijze massa.

Heb je hierna nog begeleiding en advies nodig? No problemo. Regelen we voor je.

Ben jij klaar voor een brute ontdekkingsreis?

Brute partners – Jouw vervolg

Bij het bouwen van jouw merk draait het niet alleen om een brute fundering. Het draait ook om de invulling daarvan: de visuele uitstraling, interne communicatie én marketingactiviteiten. De uitstraling en uitingen die je neerzet moeten naadloos aansluiten op de identiteit van jouw bedrijf. Deze onderdelen versterken namelijk jouw verhaal en laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Jouw doelgroep moet zowel visueel als tekstueel kunnen zien dat het om jouw merk gaat.

Buro Bruut heeft zelf niet alle expertise in huis. We werken daarom samen met een aantal professionals om ervoor te zorgen dat jij de juiste vertaalslag krijgt. Brute pro’s die jouw vervolg naar een verrassend volgend niveau tillen. Bekijk op deze pagina wat we voor je kunnen betekenen.  

De brute werkwijze

Swipe voor meer

1. Kennismaking

2. Offerte & voorstel

3. Klaar voor een brute ontdekkingsreis?

4. Strategische sessies

5. Brute strategie

6. Business sheet

7. Kansenkaart