4 brute lessen als ondernemer

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_image src=”https://burobruut.nl/wp-content/uploads/2021/12/Lessen-1-jaar-ondernemen.png” title_text=”Lessen – 1 jaar ondernemen” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”]

4 brute lessen als ondernemer

Zo. dat was me een eerste jaartje wel. Eind oktober dit jaar bestond Buro Bruut 365 dagen. In de afgelopen 12 maanden kreeg ik vaak de vraag wat ik allemaal heb geleerd. Goh, heb je effe? Aardig wat A4-tjes vol geschreven. Ik heb er een aantal voor je opgesomd, die voor mij het belangrijkst waren. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat het delen van “fouten” jezelf én anderen verder brengt. [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default” background_color=”#f6e4cc”][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.6″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]Intro
8 september 2020: ik besloot om mijn vaste baan te verruilen voor het ondernemerschap. Die droom heb ik altijd al gehad. Alleen waarin? Na mijn besluit had ik die invulling onverwachts rétesnel. In de avonduren ging ik aan de slag. Geen idee hoe en wat, maar hé. Ik had een doel voor ogen en als ik dat heb dan houdt niets me tegen. Mijn discipline heb ik al meerdere malen vriendelijk bedankt.

25 oktober 2020: op mijn 30e verjaardag is Buro Bruut geboren. Het eerste jaar heb ik als een hobbelige rit ervaren, maar oh, wat was dit een feest. Ik had het voor geen goud willen missen. Zoveel geleerd en meegemaakt. Onbeschrijflijk wat dit met mij heeft gedaan. Daarom deel ik vier lessen met je. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat het delen van “fouten” jezelf én anderen verder brengt.

Les 1: Accepteer dat je privéleven verandert
Daarmee bedoel ik niet per se dat je geen leven meer hebt, omdat je overuren maakt. Want dat hoeft namelijk helemaal niet, jij staat aan het roer.

Ik bedoel ermee dat vriendschappen – en misschien ook wel andere relaties – veranderen. Immers kan niet iedereen zich in jouw situatie verplaatsen en zullen zij niet (altijd) vragen hoe het met je business gaat. En dat is oké. Je krijgt er namelijk hordes aan nieuwe ondernemende matties voor terug.

Les 2: Negeer ongevraagd advies
X die zegt dat je je niet zo kwetsbaar moet opstellen op LinkedIn. Y die beweert dat hij door A te doen zijn omzet heeft verdubbeld en nu moeiteloos onderneemt en vindt dat jij dit zéker weten ook moet doen. Goed bedoeld, maar je hebt er geen reet aan. Het is namelijk jouw ontdekkingsreis en jij weet dondersgoed wat bruut voelt. En wil je toch advies, dan vraag je daar om.

Les 3: Jank wanneer je wil janken
Durf risico’s te nemen. Soms ga je lekker, soms valt het flink tegen. Fuck it, hoort erbij. Jank daarom wanneer jij wil janken. Dat is helemaal oké. Je kunt niet altijd aan staan en schitteren. Ondernemen heeft ook een keerzijde. Soms popt die onzekerheid op, het lukt (effe) niet, je voelt ‘t niet.. Wees lief voor jezelf, zowel mentaal als fysiek. Trakteer jezelf en geniet daarvan.

Les 4: Leg je lat niet té hoog
Oei, deze was voor mij echt moeilijk. Mijn ambities en ideeën gaan soms met gierende banden alle kanten op. Resultaat: geen overzicht en weg focus. Wil je niet. Je lat mag best uitdagend zijn, maar houd het realistisch. Besef waar je stond en waar je nu staat. Dat is sowieso een applaus waard. Vier successen, hoe groot en klein ze ook zijn.

Kan jij hulp gebruiken om jouw fundering sterk neer te zetten? Buro Bruut geeft je eindelijk duidelijk in je merkidentiteit. We werken samen de fundering van je merk uit. Na onze strategiesessies heb je een brute positionering, profilering en propositie. Je weet precies wie je bent, waarom je doet wat je doet en voor wie. Zo vergroot je je impact, zichtbaarheid en groei, terwijl je altijd top of mind blijft. Meer weten wat Buro Bruut voor jou kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak.[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *